BH Telecom
U Travniku, Fojnici i Novom Travniku pronađena droga
U Travniku, Fojnici i Novom Travniku pronađena droga
Crna Hronika

U Travniku, Fojnici i Novom Travniku pronađena droga

U četvrtak, 02.04.2020. godine, oko 15:00 sati u mjestu Gladnik, općina Travnik, policijski službenici Policijske stanice Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe M.Š. rođen 1998.godine iz Travnika.

Prilikom kontrole isti je odbacio od sebe jednu pvc vrećicu u kojoj se nalazila zeljasta materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 17:00 sati u mjestu Polje Ostružnica, općina Fojnica, policijski službenici PS Fojnica, izvršili su kontrolu i pregled osobe M.I. rođen 1993.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, istog su dana, oko 17:40 sati, u ulici Kalinska, općina Novi Travnik, izvršili kontrolu i pregled osobe A.K. rođen 1999. godine iz Travnika.

Tom prilikom kod istog je pronađena  određena količina različitih materija za koje  se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, te dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.