HH Auto Travnik
U Travniku potpisani ugovori za ribolovno pravo na području SBK/KSB
U Travniku potpisani ugovori za ribolovno pravo na području SBK/KSB
Aktuelno

U Travniku potpisani ugovori za ribolovno pravo na području SBK/KSB

U zgradi Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona danas su potpisani ugovori za korištenje ribolovnog prava na ribolovnim područjima/zonama na period od 10 godina.

Ribolovno pravo su dobili dosadašnji korisnici tj. ribolovna društva koja su proteklih 12 godina koristili ovo pravo.

Zajedničkom potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar ovog ministarstva gosp. Salkan Merđanić sa svojim pomoćnicima.

U jednosatnom druženju predstavnici ribolovnih društava su upoznali ministra sa problemima koji ih ometaju u još boljem radu, a odnose se na pitanje zagađenja vodotoka i izgradnje protočnih hidrocentrala.

Na kraju je ipak konstatovano da su i pored velikih problema uočeni značajni pomaci po pitanju uređenja vodotokova, ispunjavanja obaveza poribljavanja i zaštite ribljeg fonda.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza sportskih ribolovnih društava SBK/KSB koji su se zahvalili ministru i njegovim pomoćnicima na velikoj podršci članicama ovog saveza i zatražili pomoć ministarstva u izradi ribolovne osnove koje su u obavezi raditi naredne godine.

Ministar je pohvalio rad ovog Saveza te naglasio da i druga udruženja i sportski klubovi trebaju da se ugledaju na zajednički rad ribolovaca u SBK/KSB, te je obećao da će ovo ministarstvo osigurati sredstva i provesti kompletnu poceduru oko izrade ribolovne osnove za područje SBK/KSB.

Na kraju današnjeg događaja, predsjednik saveza Almedin Kolonić uručio je zahvalnice ministru Merđaniću, pomoćnici ministra za poljoprivredu gosp. Ivani Šantić i stručnom saradniku za akvakulturu, gosp. Zoranu Karadžiću.

KSR “Travnik” / Agencija DAN