BH Telecom
U Travniku uručena pomoć za sanaciju štete nastale u požaru
photo: Muftijstvo travničko
Aktuelno

U Travniku uručena pomoć za sanaciju štete nastale u požaru

U četvrtak, 09. februara 2017. godine sekretar Muftijstva travničkog, Rešad-ef. Lendo, posjetio je stanare zgrade oštećene u požaru koji je izbio u noći utorak na srijedu 24. januara u ulici Poturmahala 64 i uručio im pomoć Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Naime, u tom požaru je izgorio jedan dio krova i u potpunosti ili djelimično je oštećeno više stanova. Uprava za društvenu brigu Rijaseta IZ odlučila je da pomogne stanarima u sanaciji štete nastale požarom iznosom od 1.000 KM.

Rešad-ef. je prilikom posjete istakao, da s obzirom na opću situaciju u državi i veliki broj zahtjeva za pomoć Islamska zajednica trenutno može pružiti pomoć u spomenutom iznosu.

Stanari su istakli da im je ova pomoć dobro došla i da za njih znači veoma mnogo te su se zahvalili i Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamke zajednice, a i Muftijstvu travničkom.

Treba istaći da je i MIZ Travnik također odobrio određena sredstva za sanaciju nastale štete u okviru svojih finasijskih mogućnosti.

Izvor vijesti: Muftijstvo travničko