HH Auto Travnik
Arhiva

VIDEO/FOTO: Kuća biznisa u MSEUŠ Travnik

Pravo je zadovoljstvo bilo danas posjetiti Mješovitu srednju ekonomsko-ugostiteljku školu na Sajmu koji već nekoliko godina organizuju učenici ove škole.

Inicijativa je potekla od profesora entuzijasta, koji još uvijek ne posustaju u namjeri da svojim učenicima približe stvarne uslove života za zanimanja za koja se obrazuju.

Već na samim vratima škole uz toplu dobrodošlicu “domaćina” i info pult, uz upute o sajmu osjetna je energija čiji pozitivan učinak dominira među učesnicima. Rezultat je to, jednogodišnjeg rada, u koji su uložili veliki trud i kreativost pa su posjetioci, među kojima su bili brojni sugrađani, privrednici, sponzori, ali i učenici osnovnih škola i nekadašnji učesnici ovog sajma mogli uživati u ponuđenom.

Odavno se govori o manjkavosti obrazovnog sistema gdje nedostaje praktične nastave, stoga, ovakav način rada pravi je put za obrazovanje budućih kreatora društva, jer na ovaj način dobivaju neophodnu pripremu za stvarni svijet u kojem nema simulacije.

Jedino se vrednuje sposobnost i spremnost da se od vlastitog angažmana, rada i osposobljenosti za taj isti rad ustvari može živjeti.

Travnicki.INFO