BH Telecom
Aktuelno

VIDEO/FOTOGALERIJA: MUP SBK/KSB: 46 mladih policajaca, razbojništva smanjena za 51%, krađe vozila za 64%

Četrdeset šest novih policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona današnjim polaganjem svečane zakletve i uručenjem službenih znački stupilo je u policijske redove.

Ovi mladi ljudi će, nakon obuke na Policijskoj akademiji na kojoj su pokazali zavidne rezultate, od prvog januara započeti sa svojom karijerom policajca.

Ministarstvo u 2018. godini bilježi izuzetne statističke pokazatelje koji daju za pravo pozitivnoj ocjeni stanja sigurnosti na ovom Kantonu. Krivična djela razbojništva smanjena su za 51%, a broj krađa motornih vozila smanjen je za velikih 64%.

Ni pokazatelji u drugim oblastima svakako nisu manje značajni: Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda i smrtno stradalih osoba u njima. Policijski službenici Srednjobosanskog kantona u 2018. godini iz saobraćaja isključili više od 1550 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, njih više od 450 privremeno je lišeno slobode do otrježnjenja jer su imali više od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Vozača, učesnika nedavne tragične nezgode u Novom Travniku smo mi procesuirali i prekršajno i krivično. Njemu je oduzimana vozačka dozvola u tri navrata.” – rekao je policijski komesar Srednjobosanskog kantona Faik Adilović, govoreći o 34-godišnjem Nerminu Rustempašiću koji je u Novom Travniku usmrtio majku i kćerku, te ozlijedio troje djece upravljajući vozilom u alkoholiziranom stanju.

Dio današnje svečanosti, te kompletno obraćanje policijskog komesara Faika Adilovića, te ministra unutrašnjih poslova SBK/KSB Feliksa Vidovića pogledajte u našem videu, a svakako pregledajte i fotogaleriju.

Agencija DAN