Sveučilište/Univerzitet Vitez
Arhiva

VIDEO: Iz Toplane tvrde: 70 posto građana Travnika zadovoljno grijanjem, 30 posto ne

Početak rada Toplane u Traviku, mnogi su 2006 godine dočekali s radošću, s obzirom na to da je ovaj način zagrijavanja poslovnih i stambenih prostora jedna od privilegija stanovnika gradske sredine.

Ipak radost nije dugo trajala, bar ne za sve, jer je veoma brzo počelo da raste nezadovoljstvo onih koji nisu željeli, a često i nisu mogli plaćati ovu uslugu. S druge strane, kako kažu u Toplani Travnik, brojni su građani koji su zadovoljni, I kao takvi savjesne platiše.

Aktuelni podaci govore da je od 2700 stanova 30 posto stanova isključeno iz sistema grijanja odnosno 800 stanova. Upravo njihovo nezadovoljstvo, ukoliko se ne iznađe adekvatno rješenje, dovodi u pitanje dalji rad Toplane, Imajući u vidu značaj nastavka njenog rada, Općinsko vijeće Travnik za sutra najavljuje Vanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda: Prijedlog Odluke o stavljanju van snage pojedinih odredbi člana 3. Sporazum o ustupanju prava daljinskog grijanja grada Travnika, zaključenog 27.4.2006. godine. Slijedom najavljene sjednice Općinskog vijeća Travnik razgovarali smo sa dipl. ing. maš. Enverom Smajićem, direktorom UNIS Energetike, podružnice Travnik.

 

Travnicki.INFO