Zlatna djeca Travnika: Četiri medalje sa Balkanskog karate prvenstva stižu u naš grad
Zlatna djeca Travnika: Četiri medalje sa Balkanskog karate prvenstva stižu u naš grad
Sport

Zlatna djeca Travnika: Četiri medalje sa Balkanskog karate prvenstva stižu u naš grad (FOTO)

U Banja Luci se od 30.5. do 2.6.2019. godine održava Balkansko prvenstvo u karateu za djecu, a u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je značajan broj djece našeg grada, vrijednih mladih karatista koji se neumorno pod nadzorom svojih trenera pripremaju za velika takmičenja, ali što je najvažnije – žive sportski život i odgajaju se u sportskom duhu.

Karate klub “Travnik” i Karate klub “Vezir” redovno daju reprezentativce BiH koji konstantno ostvaruju velike uspjehe, pa je za očekivati da će zaduženi za tu oblast u narednom periodu posebnu pažnju obratiti upravo na ova dva kluba i mladim takmičarima i njihovim trenerima osigurati bolje uslove za rad. Svjedoci smo da je Karate klub “Vezir” nedavno ostao čak i bez klupskih prostorija koje su godinama koristili.

I pored svih nedaća, a ponajprije snalažljivošću svojih trenera, veliki rezultati nastavljaju stizati u Travnik:

Takmičari Karate kluba “Travnik” iz Banja Luke donose dvije zlatne (Ali Arnautović i Zahra Arnautović) i jednu srebrnu medalju (Lejla Šiljak), imamo dva balkanska prvaka i jednog viceprvaka!

Karate klub “Vezir” u najboljem svjetlu je predstavio Armin Mehić, koji će ovo takmičenje sigurno dugo pamtiti. Zlatna medalja na prsima i titula prvaka Balkana zasigurno nije mala stvar, a djeca našeg grada medalje i sportska priznanja donose gdje god da se pojave.

Ukupno tri balkanska prvaka i jedan viceprvak iz Travnika su rezultat za duboko poštovanje, ali i obaveza svima nama da sa svoje strane učinimo sve da ta djeca i generacije novih dođu i ostanu u sportu.

Upravo zbog toga, Armin Mehić, Lejla Šiljak, Zahra Arnautović i Ali Arnautović, te njihovi treneri – primite naše iskrene čestitke na ovim velikim uspjesima.

Agencija DAN