Aktuelno

25 godina od jedne od najljepših travničkih noći: Riječi Škandre i Smajlovića dovoljno govore o emocijama (FOTO)

Danas se obilježava 25 godina od dana kada je čitav Travnik dočekao šampione. Dana kada je RK ”Borac” Travnik postao šampion Bosne i Hercegovine, i kada su svi izašli na ulice i pozdravili najbolje ambasadore Travnika.

U toj pobjedničkoj generaciji kapitensku traku je nosio Hajrudin Škandro, koji se za etravnik 2011. godine prisjetio “trnovitog” puta do prvog mjesta i ljutog protivnika Visočke Bosne. “Moram posebno izdvojiti utakmicu posljednjeg kola, protiv Slobode u Tuzli. Tada je nama neriješen rezultat donio osvajanje prvog mjesta, a Sloboda je opstala u Ligi. Obostrano zadovoljstvo.”, rekao je Škandro.

Osvajanjem prvenstva i kupa BiH 97. i 98. godine, u Travniku se sve “vrtilo” oko rukometa. Svi su živjeli za rukometne utakmice a da ne govorimo kakav je doček pripremljen u gradu nakon osvojene titule. To je igracima i dan danas nezaboravan trenutak, rekao nam je Hajrudin. “To se sigurno neće nikad zaboraviti, nekoliko autobusa, navijača, taj trenutak je neopisiv”.

Osim kapitena Škandre u to vrijeme na golu je briljirao Fatmir Smajlović koji se rado prisjetio šampionskog dočeka u Travniku. “Sjećam se ulaska u grad, išle su mi suze na oči, nisam mogao ni sanjati takav doček!”, kaže Smajlović.

Travnicki.INFO/foto: Davor Pikutić/Facebook