Transparency International
50 godina glumačkog života Zijaha A. Sokolovića u Travniku
Zijah Sokolović - photo Davor KIBEL
Kultura

50 godina glumačkog života Zijaha A. Sokolovića u Travniku

Planet obuca

U okviru projekta Centra za kulturu općine Travnik, te u sklopu obilježavanja 50 godina glumačkog života Zijaha A. Sokolovića u više gradova u BiH, sutra (ponedjeljak) 05.11.2018. u 17:00h na Kamernoj sceni Centra za kulturu Travnik bit će upriličeno predavanje, (kao predstava, interakcija) “Desno, lijevo glumac” u sklopu turneje “Industrije javnih uloga” u kojoj profesor, glumac Zijah A. Sokolovic simplificira život kao teatar na svoj, unikatan način.

Inače u sklopu projekta Edu.Kul.Centra ovo je već drugi blok predavanja u Travniku. Planirana su još dva. Publika je sve više zainteresirana za ove majstorske izvedbe Sokolovića.

Primjerice publika u gradu Sarajevu i Mostaru pokazala je veliko interesovanje. Travnik je takođe popunio mjesta, međutim ukoliko je publika još zainteresovana može da se još sutra (ponedjeljak) prijavi za dolazak u Centar za kulturu na broj 030 511 907. Ulaz je slobodan uz obaveznu prijavu.

50 godina glumačkog života Zijaha A. Sokolovića, što se tiče Bosne i Hercegovine, bit će upriličeno u Sarajevu, Mostaru, Travniku: predstavama, izložbama, predavanjima, radionicama.

Centar za kulturu općine Travnik

Trebamo da znamo!