BH Telecom
Aktuelno

U Hotelu Sunce na Vlašiću svečano otvorena zimska turistička sezona u SBK (FOTO)

U prostorijama Hotela Sunce na Vlašiću danas je svečano otvorena zimska turistička sezona u SBK 2023./2024.

Čast da pozdravi sve prisutne imao je Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK/KSB.

”Imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da vas sve pozdravim u svoje lično ime i u ime Turističke zajednice SBK/KSB. Poželio bih vam dobrodošlicu na još jedno otvaranje zimske turističke sezone. Zvanično otvaranje sezone organizuje se zajedno s manifestacijom Shankanje i to je jedan brend. On nije samo brend Vlašića i SBK, nego je i snažan regionalni brend. Slobodno mogu reći da upravo organizacija otvaranja sezone sa svim popratnim sadržajima je zapravo primjer svim ostalim turističkim destinacijama.”

Općina Travnik u proteklom periodu uradila je mnogo na uvođenju reda u mnogim oblastima koje se tiču turizma.

”Ono što je po meni najveći iskorak u proteklom periodu je stavljanje u funkciju ureda TZ Općine Travnik. Mi smo netom prije ovog događaja otvorili i kancelariju turističkog ureda ovdje na Babanovcu. Kad je u pitanju brendiranje, ono je danas nešto što je mnogo važno i mi smo na IT Rebootu predstavili logo turističke destinacije Travnik. Jednako tako, mi smo nastavili s uvođenjem reda u oblasti imovinsko-pravnih odnosa i sve je više naših privrednika i obrtnika koji registriraju svoju turističku djelatnost. Moram kazati da smo pristupili izradi Regulacionog plana Babanovac-istok, a koja u sebi sadrži izgradnju nove ceste i otvaranje jednog zaista velikog parking prostora, jer je to nešto što je neuralgična tačka.”

Čast da svečano otvori zimsku turističku sezonu na Vlašiću, ali i u SBK, pripala je premijeru Vlade SBK.

”Ova manifestacija obilježava ono što je bit turističke ponude na Vlašiću i mislim da će naša kantonalna turistička zajednica imati dodatni kapacitet u narednom periodu. Mi imamo šta ponuditi, imamo resurse i sve smo snažniji i jači i mislim da ćemo u tom kontekstu u budućnosti biti jedna od poznatijih i bolje uređenih destinacija. Mi smo u Vladi SBK i u narednoj godini planirali značajnije stavke kada je u pitanju podrška turizmu i tu će se okoristiti i privatni i javni sektor. Ja se nadam da će brojke koje su prezentovane za Vlašić, a to je da je destinacija ispunjena, a ispunjene su i druge destinacije u SBK, biti nastavljene tokom sezone, a zaslužna je i podrška općina i kantona u tom segmentu. Ovo je djelatnost koja se isplati, i ja se nadam da će sve više onih koji se bave ovim poslom imati još bolju korist, te da ćemo svi zajedno sačuvati ljepotu svih naših destinacija i da budu na usluzi onima koji ih posjećuju. I na kraju, želim da proglasim zimsku turističku sezonu u SBK otvorenom.” izjavio je Tahir Lendo, premijer Vlade SBK.

Travnicki.INFO