BH Telecom
Aktuelno

U Travniku održana sjednica Skupštine Unije saveza-udruženja policije MUP-a 1991-1995 Federacije BiH (FOTO+VIDEO)

Dana 04. juna 2022. godine u Centru za kulturu općine Travnik održana je 2. redovna-izborna sjednica Skupštine Unije saveza-udruženja policije MUP-a 1991-1995 FBIH.

Sjednici su prisustvovala 24 delegata iz 6 kantonalnih saveza i udruženja koja čine Skupštinu Unije, čiji su mandati potvrđeni za naredni četverogodišnji period, do 2026.g.

Za novog–starog predsjednika Skupštine Unije izabran je Željko Lončar iz Travnika, a za zamjenike predsjednika su izabrani Omer Hebib iz Mostara i Durmo Mesud iz Goražda. U sklopu današnje sjednice izabrano je 12 članova Upravnog odbora Unije, za čijeg je predsjednika i ujedno predsjednika Unije izabran Enver Jukanović iz Tuzle, te za potpredsjednike Jasmin Husanović iz Bihaća i Dragan Mioković iz Sarajeva.

Skupština je imenovala i Mustafu Škrelju iz Mostara za predsjednika Nadzornog odbora, i dva zamjenika predsjednika; Sabita Salkića iz Sarajeva i Ramiza Mustafića iz Živinica.

U okviru dnevnog reda, na današnjoj sjednici, razmatran je Izvještaj o radu za 2021. i Izvještaj o realizaciji finansijskog plana za 2021.g., kao i Program rada za 2022.g. kao i Finansijski plan za 2022. godinu. Poseban akcenat je stavljen na povećanje broja članica, te iskazano zadovoljstvo zbog njihovog uključivanja u rad i organe Unije, a čiji se broj u periodu od osnivanja 2018. godine do danas uduplao, s naglaskom da je potrebno uključiti i saveze i udruženja policije koja njeguju programske ciljeve i tekovine iz perioda 1991-1995. i dijele ideje Unije saveza-udruženja polcije MUP-a 1991-1995 FBiH, s područja cijele Federacije, a i šire.

Na sjednici skupštine Unije naglašen je kontinuitet u radu na osnovnim programskim ciljevima koji su definisani Statutom, davanja doprinosu zaštite ustavnosti i promicanju razvoja demokratskog društva, uz permanetno obilježavanje značajnih datuma iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata te davanje svih vidova podrške i pomoći svom članstvu u okviru svojih nadležnosti.

Skupština je donijela i zaključak da će se dan Unije, a to je 19. septembar, mobilizacija rezervnog sastava policije koja je provedena na taj dan 1991. godine, n osnovu odluke Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, obilježiti ove godine u Bosanskoj Krupi.

Travnicki.INFO