BH Telecom
Arhiva

Asocijacija žena SDA Travnik i “Fatma” organizovale predavanje na temu:”Respiratorne bolesti”

Nakon održanog predavanja na području Biljanske regije, Asocijacija žena općinske organizacije SDA Travnik i asocijacija “Fatma” su nedjelju 08.11.2015. godine organizovale predavanje na temu: „Respiratorne bolesti“. Predavač je bila  spec. pneumoftiziolog dr. Leila Pašalić.

Na početku predavanja prisutnim se obratila predsjednica AŽ OO SDA Travnik, g-đa Đenana Dautović koja je pozdravila sve prisutne žene te im se zahvalila na prisustvu. Nakon toga, prisutnima se obratila i predsjednica AŽ KO SDA SBK, g-đa  Halima Crnica koja je ujedno i  zastupnica u skupštini Srednjobosanskog kantona. U svom obračanju g-đa Halima Crnica je pozvala žene da se što više uključe u politiku i time daju svoj doprinos.

Pored predavanja organizovano je mjerenje šečera u krvi, mjerenje krvnog pritiska i mjerenje holesterola.

U veoma edukativnom i korisnom predavanju, žene su imale priliku da čuju važne informacije vezane za respiratorne bolesti, a nakon predavanja imale su priliku da postave pitanja o svemu što ih interesuje vezano za  temu.

Naredno predavanje u organizaciji AŽ OO SDA Travnik i asocijacija “Fatma” uskoro će biti  organizovano i u Travniku o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti.

SDA Travnik