Aktuelno

Bogata ramazanska ponuda u travničkom restoranu Novel: Posjetiocima na raspolaganju šest menija i iftarska sofra

Restoran Novel od samog otvorenja zadobio je simpatije Travničana, ponajviše zbog jedinstvenog ambijenta i bogate ponude, a za mjesec ramazan ovaj ugostiteljski objekt svojim posjetiocima ponudio je nekoliko iftarskih menija, te posebnu iftarsku sofru za četiri osobe tokom mjeseca ramazana.

”Naša iftarska sofra za četiri osobe nudi vam širok izbor tradicionalnih bosanskih jela, od hurme i halve sa orasima do bistrine teleće ili pileće supe. Uz to, imate priliku da probate naš Bosanski sahan, koji uključuje sarmu u japraku, papriku i tikvice, kao i punjenu piletinu i rolovanu teletinu sa prilogom grilovanog povrća i pekarskog krompira. Za ljubitelje pite nudimo sirnicu, burek i tirit, dok salata svježeg povrća dodaje osvježavajući dodir. Na kraju obroka, možete se slatko počastiti jednim od naših slatkih kolača, poput tufahije, kadaifa, baklave ili sutlije.” poručili su iz Novela.

Za one koji preferiraju manje obilne obroke, ponudili su i pojedinačne menije koji uključuju različite kombinacije jela po pristupačnim cijenama. Odaberite Meni I sa hadžijskim ćevapom i sirnicom ili burekom, Meni II sa rolovanom teletinom, tiritom i slaganim burekom, Meni III sa bosanskim sahanom i sirnicom ili burekom, Meni IV sa bistrinom supom od ribe i pastrmkom sa krompir salatom, Meni V sa tarhanom, telećom mučkalicom i sirnicom ili burekom ili Meni VI sa telećom čorbom, teletinom sa bamijom i sirnicom ili burekom.

Ne propustite priliku da uživate u ukusnoj bosanskoj hrani tokom mjeseca Ramazana u Restoranu Novel. Za rezervaciju ih možete kontaktirati na broj +387 61 748 680 i iskusite autentični bosanski doživljaj hrane.

Travnicki.INFO