BH Telecom
Aktuelno

Boris Vukić održao predavanje na Sveučilištu/Univerzitetu Vitez

S obzirom na to da se u Bosni i Hercegovini mnoga obiteljska poduzeća trenutno nalaze u fazi transfera poslovanja s vlasnika na nasljednika, na S / U ”VITEZ”, ovoj aktuelnoj problematici posvećena je posebna pažnja.

Zahvaljujući predsjednici Alumni asocijacije, docentici naFakultetu poslovne ekonomije, a u saradnji s Centrom za cjeloživotno učenje, dana 18. 2. 2021.godine, u prostorijamaSveučilišta / Univerziteta “”VITEZodržano je predavanje čijase tematika odnosila upravo na prenos obiteljskog poslovanja nadrugu generaciju.

Gostujuće predavanje ”Od osnivačeve ka obiteljskoj kompanijiodržao je gosp. Boris Vukić, ekspert u oblasti razvoja obiteljskog poduzetništva i autor knjigeOsnivači, naslednici, menadžeri, partner i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe (ASEE).

Ovim predavanjem, između ostalog, pažnja je usmjerena na neophodno stvaranje uvjeta na osnovu kojih poduzeća opstaju u poslu, te tako imaju mogućnost prenosa vlasništva na idućugeneraciju.

Kako je i u svojoj knjizi istakao predavač, gosp. Vukić, iluzorno je očekivati da će u zemljama u (stalnoj) tranziciji oni koji se trebaju brinuti o razvoju tržišta prepoznati potrebu za pomaganjem obiteljskim tvrtkama. Čak i da se osvijeste i da su dobronamjerni, barem u onoj mjeri u kojoj većinom nisu, ne mogu oni baš nešto ni pomoći.

Eto, neka podignu vidljivost o složenosti prijelaza iz poduzetničkih u obiteljske tvrtke i dosta je.– navodi autor Vukić.

Predavanje je privuklo veliki broj učesnika, kao i vlasnika obiteljskih kompanija koji su svojim učešćem dali podršku u organizaciji ovog događaja.