Aktuelno

NAŠ PONOS: Travničanka Selma Purić na svom prvom takmičenju zauzela šesto mjesto!

Travničanka Selma Purić zauzela je fantastično 6. mjesto na Croatia Open 2021 u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog komiteta. Ovo je bilo Selmino prvo takmičenje, a nastupala je za Plivački klub Spid iz Sarajeva.

”Nakon četrnaest mjeseci bez velikih paraplivačkih takmičenja u organizaciji Hravtskog paraolimpijskog komiteta, Hrvatskog paraplivačkog saveza osoba sa invaliditetom i Plivačkog kluba Cipal iz Splita održano je Otvoreno državno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju.
Učešće na takmičenju uzelo je 70 plivača iz 15 klubova iz Hrvatske, reprezentacija Slovenije i kao predstavnik 🇧🇦 naš plivački klub Spid Sarajevo.
Na takmičenju je uzelo učešće 5 naših paraplivača od čega su imali 9 startova te su oborili 8 ličnih rekorda i osvojili dvije medalje i jednu medalju u APSOLUTNOJ kategoriji.
Za #PkSpid nastupili su:
1. Nermin Memić – 100m delfin
2. Ismail Zulfić – 200m leđno
3. Ismail Barlov – 200m leđno
4. Selma Purić 6. mjesto 100m prsno
5. Ajdin Karišik. 6. mjesto – 50m leđno
Treneri: Azra Rebronja, Admir Malićbegović i Amel Kapo.
Posebno smo ponosni na našu Selmu koja je na svom prvom takmičenju pokazala da ima veliki potencijal te da će u budućnosti praviti velike rezultate.
Zahvaljujemo se organizatoru #PkCipal na genijalnoj organizaciji te Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine i kompaniji #BhTelecom na pruženoj podršci za nastup na takmičenju.”

Bravo Selma!

Agencija DAN