dstore
Busovljaci zatečeni s drogom u Travniku
Busovljaci zatečeni s drogom u Travniku - photo: MUP SBK/KSB
Crna Hronika

Busovljaci zatečeni s drogom u Travniku

Planet obuca

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a proveli su još jednu uspješnu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Akcija je provedena na području Travnika i Busovače.

Naime, u srijedu, 27.03.2019. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije u ulici Stanična, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao S.S. rođen 1979. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.O. rođen 1983. godine, obojica iz Busovače.

Tom prilikom u unutrašnjosti vozila pronađene su određene količine materije za koje se sumnja da se radi o opojnim drogama „kokain“, „speed“, „cannabis“ i „ecstasy“.

Suvozač A.O. je dobrovoljno predao policijskim službenicima jedan pvc zamotuljak u kojem se nalazi materija za koju se sumnja da je opojna droga „cannabis“.

U nastavku aktivnosti, istog dana u mjestu Jelinak, općina Busovača, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi A.O. rođen 1983.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga „canabis“, sjemenke „cannabisa“, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN