Transparency International
Aktuelno

Centar za kulturu općine Travnik i Pozorište Travnik najavili brojne novitete (VIDEO)

Planet obuca

U Centru za kulturu općine Travnik danas je upriličena press konferencija kako bi se mediji upoznali sa novitetima koju će Centar i Pozorište Travnik prezentirati javnosti u narednom periodu.

  1. “III Smotra horova”, Travnik 2018. ( subota, 24.03.2018. , Internacionalnog karaktera).

 

  1. 2. Potpisivanje Sporazuma o suradnji između Centra za kulturu i Glazbene škole Makarska ( u sklopu dešavanja III smotre horova).

 

  1. 3. Koncert pod nazivom “Centar za kulturu svome gradu”  ( ponedjeljak, 26.03.2018. u 19h u sklopu Dana općine Travnik ).

 

  1. 4. Svečano otvaranje “Kamerne scene” Centra za kulturu Općine Travnik (stara sala Pozorišta). *Predviđeno u sklopu zatvaranja Dana općine Travnik i svečanog otvarenja “Travničkih pozorišnih svečanosti” , TPS 2018. ( 27.03.2018. 19:00h).

 

  1. “Travničke pozorišne svečanosti”  ( Festival Pozorišta Travnik u koprodukciji sa Centrom za kulturu općine Travnik. Trajati će 11 dana, 10 predstava ( 3 dječije i 7 za omaldince/ili odrasle), 2 profesionalne radionice za djecu, 2 lokacije: Velika sala Centra za kulturu i Kamerna scena. Internacionalnog karaktera, gosti teatar iz Makarske. Specijalni gost festivala je glumac Zijah Sokolović.  ( Istaknuto: Već je napravljen program Kamerne scene nakon zatvaranja TPS 2018., koji će obuhvatiti period o 3 mjeseca , te u kojem će svake sedmice publika moći da izabere neki od sadržaja prema namjeni, godinama i interesovanju).

 

  1. Projekat centra za kulturu Edu.Kul.Centar koji će biti  za sada informativno-edukativnog karaktera, te koji ima za cilj oplemenjivanje potencijlane publike na polju kulture, umjetnosti i ponašanja u određenim situacijama kada je dolazak na predstavu u pitanju. Počinje sa Travničkim Pozorišnim svečanostima, TPS 2018.

Travnicki.INFO