BH Telecom
Aktuelno

Centar za kulturu općine Travnik ponovo organizuje ”Kreativni ljetni raspust” za djecu: Najavljen bogat program radionica

Centar za kulturu općine Travnik, u sklopu kulturne manifestacije “17. Travničke večeri”, priređuje “Kreativni ljetni raspust” namijenjen djeci.

Dugogodišnji projekt Centra, pod nazivom “Kreativni ljetni raspust”, održat će se od 24.7. do 28.7.2023. godine. Prijave su otvorene samo za djecu školskog uzrasta od V. do IX. razreda.

Tokom ovog petodnevnog programa, djeca će moći sudjelovati u različitim radionicama. Muzička radionica pružit će im priliku da se upoznaju s udaraljkama i žičanim instrumentima, dok će likovna radionica razvijati njihovu vještinu crtanja i slikanja uljem na platnu. Za one zainteresirane za ples, tu je baletna radionica koja će obuhvatiti klasični i moderni balet. Također, bit će organizirana i literarna radionica koja će se baviti usmenom i pisanom književnošću.

Prijave za radionice otvorene su do petka, 30.6.2023. godine. Roditelji mogu prijaviti svoju djecu putem Facebook stranice Centra za kulturu općine Travnik, Instagram direktne poruke ili pozivom na broj telefona 030/511-907. Prijave se primaju svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 sati.

Važno je napomenuti da su sve radionice besplatne, ali je broj raspoloživih mjesta ograničen. Stoga je preporučljivo da se djeca prijave što prije kako bi osigurala svoje mjesto.

Centar za kulturu općine Travnik nastoji promovisati kulturne aktivnosti među mladima i pružiti im mogućnost da razviju svoj kreativni potencijal. Stoga, pozivaju sve zainteresirane roditelje i njihovu djecu da se prijave i sudjeluju u “Kreativnom ljetnom raspustu”. Jer, kao što poručuje Centar, kultura je cool!

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!