Aktuelno

Centar za kulturu općine Travnik u naredna dva dana organizuje izvođenje tri predstave za različite dobne uzraste

Sezona u mjesecu martu u Centru za kulturu općine Travnik počinje sa pozorišnim predstavama. U naredna dva dana, petak i subota, odigrat će se tri predstave za različite dobne uzraste.

U petak 3.3.2023., godine predstava “Klinička slika”, monodrama, komedija u produkciji “Kult” Tuzla, Ingenaus360 by Trifekta d.o.o. Tuzla i Centra za kulturu Tuzla. Glumac Hasan Sušić na zanimljiv način uspio je oživjeti zahtijevan dramski lik koji igra u monodrami. Predstava je planirana u velikoj sali Centra sa početkom u 20:00h, ulaz je 5 KM.

Subota, 4.3.2023., godine je rezervisana za dvije predstave. Prva je za djecu i mlade na Kamernoj sceni Centra za kulturu u 12:00h. Riječ je o, već izvođenoj, predstavi za djecu “Petar Pan” koju igraju djeca Dramskog studija Centra za kulturu općine Travnik.  Ova predstava je rađena prema motivima kultne knjige koju je napisao škotski književnik J. M. Barrie. Iako je već izvođena nekoliko puta, uvijek ima svoju publiku. Predstava se igra u toku već prepoznatljive aktivnosti Centra “Jutro u pozorištu” koja je uspjela afirmisati, educirati i na kraju privući veliki broj djece kada je dramska umjetnost u pitanju.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Isti dan, subota uveče  u velikoj sali Centra sa početkom u 20:00h bit će izvedena predstava “Ubit ću se, majke mi“, urnebesna komedija o sudbini žene koja se nalazi na životnoj prekretnici, ispričana kroz monolog. Lik igra poznata glumica Jovana Petronijević, a režiju potpisuje Katarina Mitrović- Janković. Ova predstava ima svoju mini turneju u BiH, te je do sada dobro prihvaćena kod publike. Karte možete uzeti na blagajni Centra na dan predstave ili rezervisati na broj 030 511 907. Ulaz na predstavu 15 KM.

JU Centar za kulturu općine Travnik