Dani Općine Travnik 2018

FOTO: Centar za kulturu svome gradu

Planet Obuca

Centar za kulturu općine Travnik u ovogodišnjoj manifestaciji “Dani općine Travnik, otvorio je svoja vrata, osiguravajući prostor i svakovrsnu podršku brojnim sadržajima ove manifestacije.

Tako su i sinoć upriličili prigodan program pod nazivom “Centar za kulturu svome gradu” u kojem su učestvovali KUD Borac, MD Travnik, PS Maya, Pozorište Travnik, Dramski studio centra, hor “Travničanke”, Tamburaški orkestar, Nek Art – škola slikanja.

Vrijedno je napomenuti, da je i travnička publika pokazala interesovanje, a njihova podrška i aplauz, podstrek su za sve one koji iz čiste ljubavi, prema muzici, glumi, plesu, očuvanju tradicije i svim drugim oblicima umjetničkog izražavanja, nastoje sačuvati ono što pripada jednoj razvijenoj sredini.

Sve to zapravo je nadgradnja jednog društva, očuvanje duhovnosti daje neku drugu perpektivu, pogled odakle se dalje i bolje vidi, ono što nazivamo život.

Zapravo, ovaj kulturno – zabavni program, svojersna je prezentacija onoga što Centar ima u svome okrilju, a umjetnici različitih profila nalaze svoj prostor na jednom mjestu i postaju prepozantljivi i nezaobilazni učesnici svih kulturnih i zabavnih sadržaja priređenih u Travniku, a nerijetko, predstavljaju i svoj grad publici širom BiH, pa i van njenih granica.

Agencija DAN