BH Telecom
Aktuelno

Centralni travnički trg dobio dodatnu dimenziju: Veliki broj građana na obilježavanju Svjetskog dana zdravlja (FOTO+VIDEO)

Na Centralnom trgu u Travniku jučer je obilježen Međunarodni dan zdravlja. Niz aktivnosti u srcu Travnika pridružio se veliki broj građana Travnika koji su pozdravili ovaj vid manifestacije.

Nosilac projekta bio je Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB, koji godinama obilježava ovaj bitan datum.

‘’Danas obilježavamo 7. April, Svjetski dan zdravlja, koji je ustvari prilika da svima onima koji donose odluke prenosimo informacije o aktuelnim problemima koji se tiču zdravstvene zaštite. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, veliki broj stanovništva živi na granici siromaštva, a također moraju izdvajati veliki dio svog kućnog budžeta na tretiranje vlastitog zdravlja. Potrebno je da se za građane osiguraju primarne zdravstvene usluge bez troškova, jer taj vid zaštite mora biti dostupan svim građanima. Danas su sa nama Općina Travnik, Pharmamed, Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik, Bolnica ‘’dr. fra Mato Nikolić’’, Centar za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja Travnik i drugi. Građanima smo kompletan dan na usluzi u savjetodavnom smislu.’’ Izjavila je dr. sci. Amra Mehmedbegović iz Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB.

Opširnije u video prilogu i fotogaleriji.

Agencija DAN