Aktuelno

ČESTITAMO: Marija Lujanović je najbolja učenica gimnazije KŠC “Petar Barbarić” Travnik

Učenica Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ – Gimnazija Travnik, Marija Lujanović svoje gimnazijsko školovanje završila je s odličnim uspjehom iz svih nastavih predmeta i  uzornim vladanjem.

Svojim uzornim ponašanjem, marljivim radom i kulturom govora služi kao primjer drugim učenicima u razrednom odjelu i školi. U redovitoj nastavi bila je aktivna, vedra, znatiželjna i komunikativna, rado prihvaćala zadatke i obaveze, koje je redovito i na vrijeme izvršavala. Iznosila je svoje prijedloge te sudjelovala u mnogobrojnim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima.

Aktivno je pohađala literarno-novinarsku sekciju, sekciju animatora i volontera te školski zbor. U prvom razredu bila je članica Vijeća učenika, a u trećem i četvrtom razredu predsjednica odjela.

Marija je pohađala i dodatnu nastavu iz matematike, hrvatskog jezika i književnosti, stranih jezika i fizike te ostvarila zapažene rezultate na natjecanjima.

U svom odjelu, ali i u cijeloj školi prihvaćena je, spremna pomoći drugim učenicima u savladavanju nastavnih sadržaja individualnim radom i nakon nastave te im prenosila svoja iskustva u učenju. Aktivno je uključena u rad odjelne zajednice, poticala raspravu o različitim temama, inicijator je raznih aktivnosti u školi u cilju promidžbe škole. Uvijek prihvaćala zadatak više te ga izvrsno obavljala.

Marija sudjeluje i u izvanškolskim aktivnostima, gdje svojim ponašanjem izvan škole doprinosi ugledu škole i sredine u kojoj živi. Krasi ju jednostavnost, velikodušnost, a s druge strane  borbenost i aktivnost u ostvarenju svojih ciljeva.  Iz svega navedenog  može se vidjeti da se radi o učenici koja korisno i kvalitetno koristi svoje vrijeme, stoga rezultati ne izostaju. Učenica dobro povezuje rad i odgovornost i u sve to unosi zabavu i vedrinu.

S ponosom možemo istaknuti da je Marija dobitnica priznanja za najbolju učenicu srednjih škola u F BiH za školsku 2022./2023. godinu.

Prema Pravilniku o utvrđivanju uvjeta i načina izbora učenika generacije u školama u Sustavu katoličkih škola za Europu, nakon rada Povjerenstva za izbor učenika generacije i procjene Nastavničkog vijeća o pokazanim individualnim specifičnim karakternim osobinama i kompetencijama učenika, Nastavničko vijeće donosi Odluku kojom se učenica Marija Lujanović proglašava učenicom generacije u školskoj 2023./2024. godini.

Čestitamo Mariji, njenoj obitelji, djelatnicima i želimo joj puno uspjeha u budućnosti!