BH Telecom
Čestitka ministra Domića u povodu Međunarodnog dana žena
Čestitka ministra Domića u povodu Međunarodnog dana žena
Aktuelno

Čestitka ministra Domića u povodu Međunarodnog dana žena

U povodu Međunarodnog dana žena, ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB Bojan Domić uputio je prigodnu čestitku.

Međunarodni dan žena prigoda je za prisjetiti se povijesne borbe žena za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost, u spomen na sve radnice koje su se borile za jednake uvjete rada i bolji položaj žene u obitelji i društvu.  

Današnji dan prigoda je i za iskazivanje zahvalnosti i poštovanja našim majkama, suprugama, sestrama, kćerima i suradnicama.

 Uz obiteljsku i domaćinsku ulogu, žene danas imaju važnu ulogu u društvu, uključujući područja obrazovanja, kulture i znanosti, te su nositeljice značajnih dužnosti i inicijatorice pozitivnih promjena.

Ipak, i danas se mnoge žene suočavaju s različitim oblicima diskriminacije i nasilja, te nemaju mogućnosti za adekvatno obrazovanje i napredovanje, što nas zadužuje da se nastavimo zalagati za zaštitu prava žena i izgradnju društva tolerancije, međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

U tom duhu, uz iskrenu zahvalu na trudu i radu, svim djelatnicama, učiteljicama, nastavnicama i profesoricama, u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa ŽSB i u svoje osobno ime, upućujem iskrene čestitke u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena.“, stoji u čestitki.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB