Potpredsjednik FBiH Refik Lendo uputio je čestitku povodom 9. maja
Potpredsjednik FBiH Refik Lendo uputio je čestitku povodom 9. maja
Aktuelno

Čestitka potpredsjednika FBiH Refika Lende u povodu ramazana

Potpredsjednik Federacije BiH, Refik Lendo, uputio je čestitku u povodu predstojećeg ramazana. Čestitku prenosimo u cjelosti:

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke, uz želju da predstojeći mubarek mjesec provedete u postu, ibadetu i dobrom zdravlju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Mjesec ramazan za sve vjernike islamske vjeroispovijesti predstavlja poseban i odabran mjesec, ispunjen istinskim duhovnim vrijednostima, mjesec odricanja radi jačanja samog sebe, svoje porodice, jačanja svoje povezanosti za Svevišnjim i jačanja svoje zajednice.

Nadam se da će poruke koje Ramazan nosi i donosi doprinijeti smirivanju društvenih i dnevnopolitičkih tenzija i jačanju međusobnog uvažavanju i poštovanja, da ćemo drugog i drugačijeg gledati kao najrođenijeg i da ćemo u našoj Bosni i Hercegovini raditi i živjeti, kako se to i vijekovima radilo! Naša, bosanskohercegovačka zajednica je uvijek poštovala drugog i drugačijeg i ramazanske/iftarske i bajramske sofre su uvijek krasili naše komšije pravoslavci, katolici i jevreji – mi drugačije ne znamo i tako će biti do Sudnjeg dana!

Na kraju, svim muslimanima, još jednom želim lahak post, da mjesec Ramazana provedu u dobrom zdravlju, sreći, rahatluku i svakom dobru!

Ramazan šerif mubarek olsun!