BH Telecom
Aktuelno

Četvero mladih doktora iz Engleske biciklom stiglo u Travnik: Oduševljeni su našim gradom!

Četvero doktora medicine (Megan Fileman, Harrison Stubbs,  Olivia Pittman i  Eleanor Shone) iz Ujedinjenog Kraljevstva (Engleska) prvog maja krenulo je na dugi put od grada Harwich u UK, do konačne destinacije – Grčke.

Na svome putu našli su vremena i za posjetu Travniku, a protekla dva dana koja su proveli u našem gradu kažu da će im ostati u prelijepom sjećanju. Naime, mladi engleski doktori ostali su očarani ćevapima, Starim gradom, Vlašićem i kompletnom historijom i ponudom našeg grada.

Prvi dan u Travniku iskoristili su za posjetu lokacija u gradu, a drugi dan na redu je bio Vlašić, tačnije vrh Pavo. Ipak, na Vlašiću su doživjeli i određene strahove s obzirom na to da ih je na pješačenju stiglo veliko nevrijeme, ali kažu kako to nije pokvarilo njihovo dobro raspoloženje i odlične utiske.

Rano jutros tri doktorice i doktor uputili su se na put prema Visokom, a njihovo humanitarno putovanje potpomogao je veliki broj Britanaca. Naime, dr. Megan Fileman boluje od multipla skleroze i jedan od ciljeva putovanja je skupljanje novca za centar koji tretira ovo opako oboljenje, a druga je pomoć migrantima u Grčkoj. Gosti Travnika će u prihvatnom centru za veliki broj migranata volontirati i tako okruniti put dug 3.000 kilometara.

Sretno mladim doktorima na nastavku putovanja!

Agencija DAN