Ćiro Blažević: "Đe ću ići u Travnik u ovakvom stanju?"
Ćiro Blažević: "Đe ću ići u Travnik u ovakvom stanju?" - screen: RTL Televizija
Aktuelno

Ćiro Blažević: “Đe ću ići u Travnik u ovakvom stanju?”

Miroslav Ćiro Blažević u intervjuu za hrvatski RTL komentarisao je izjavu o povratku u rodni Travnik radi snimanja filma, te je pojasnio da zbog svog zdravstvenog stanja ne može ići.

Na pitanje o raku prostate, Ćiro je odgovorio: “Ma kakva prostata, rak se prošetao do kosti tako da sam u jednoj vrlo teškoj situaciji, ali ću vam se pohvaliti kako me sve najveće klinike zovu da bi me tretirali, a ja odgovorno tvrdim da su najbolji liječnici na svijetu ovdje kod nas“.

Ma đe ću ići u Travnik u ovakvom stanju? Vi novinari često napišete nešto što nema veze, ali ovo je izravno i ovo je mjerodavno. Ne mogu ići u Travnik! Ako bi Bog htio da se oporavim i da to prestane otišao bih vrlo rado jer je u pitanju jedna vrlo draga osoba koja me pita da idem i da snimim taj dio djetinjstva, ali je nemoguće, ja sam vezan za toalet svakih 20 minuta.” – odgovorio je Ćiro Blažević na upit novinarke da li ide u Travnik.

Općinsko vijeće Travnik pokrenulo je inicijativu za proglašenje Miroslava Ćire Blaževića za počasnog građanina Travnika, a inicijativa je planirana kao prva tačka dnevnog reda sjednice koja će se održati u srijedu.

Travnicki.INFO