Aktuelno

Da li će u Travniku ove godine biti maturskih zabava i defilea: Evo šta su nam izjavili direktori srednjih škola

Planet obuca

Tragom informacije koju smo sinoć objavili, a tiče se neodržavanja mature u Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi Travnik, danas smo obišli i druge srednje škole sa područja Travnika, kako bi saznali da li će škole organizirati tradicionalne maturske proslave.

Dvije škole još nisu donijele odluke, jedna škola sa učenicima traži odgovarajući datum, dok će jedna upriličiti defile i druženje učenika i njihovih profesora.

Mješovita srednja škola Travnik odluku još nije donijela, a prema riječima direktora, prof. Adnana Grabusa, više će informacija biti poznato uskoro.

“U toku ove sedmice vjerovatno ćemo imati konačnu odluku, te ćemo blagovremeno obavijestiti javnost o eventualnom održavanju defilea i zabave” izjavio je direktor Grabus za naš portal.

Katolički školski centar Petar Barbarić u Travniku ima tri odijeljenja učenika koji su pohađali završni razred gimnazije, a želja škole je da se defile, zabava i dodjela diploma održe u skladu sa mjerama koje su na snazi.

“Zajedno sa našim učenicima i njihovim roditeljima pokušavamo pronaći odgovarajući datum, kako bi svi učenici prisustvovali tradicionalnoj proslavi. Naša je želja da se ovo održi, uz pridržavanje svih mjera nadležnih institucija”, izjavila je Ivana Ćurčić, direktorica gimnazije KŠC Petar Barbarić Travnik.

Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik danas bi trebala donijeti odluku o održavanju defilea i maturske zabave. Iz uprave ove škole obavijestili su nas da danas imaju online sjednicu Nastavničkog vijeća, a jedna od tačaka dnevnog reda je upravo maturski defile i zabava, pa bi više informacija trebalo biti poznato u toku dana.

Jedina škola koja je za sada potvrdila održavanje proslave je Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku.

“Organizirat ćemo defile i matursko sijelo u petak, 12.6.2020. godine. Defile se održava sa početkom u 18 sati, a nakon održanog defilea organizirano je prigodno druženje učenika i profesora u atriju Medrese. Naša škola ove godine ima 101 maturanta i maturanticu, koji su pohađali 4 odijeljenja.” rekao nam je mr. Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Agencija DAN