Aktuelno

Dan državnosti kroz nekoliko aktivnosti obilježen i u Elči Ibrahim-pašinoj medresi

Planet obuca

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine želi vam Elči Ibrahim-pašina medresa

Iako sa vrlo kratkim radnim iskustvom, Medijska sekcija Elči Ibrahim-pašine medrese, u okvirima epdemiološke situacije i uz pridržavanje svih mjera, potrudila se da učenicima i profesorima Elči Ibrahim-pašine medrese pokloni barem mali kolaž aktivnosti povodom Dana državnosti naše domovine, Bosne i Hercegovine, i na taj način oživi i promoviše duh patriotizma, koji je tu, uvijek sa nama.
Kroz nekoliko aktivnosti učinili su mnogo i zajedno srčano iskazali posebne emocije koje gaje prema našoj domovini, Bosni i Hercegovini.
Aktivnosti koje su realizovane u našoj školi tokom prošle i ove sedmice bile su u znaku Dana državnosti i kao takve su obilježene u okviru mjera Kriznog štaba SBK:
1. Konkurs za najbolji literarni i likovni rad; svi učenici su imali potpunu slobodu pri izboru načina, tehnika i stila koji će najbolje prenijeti na papir emocije pri spomenu na našu domovinu.

2. U saradnji sa Horskom sekcijom naše škole, u atriju naše škole izvedena je numera i prigodan program tokom velikog odmora.

3. U saradnji sa vrijednim učenicima iz Vijeća učenika Elči Ibrahim-pašine medrese izrađeni su panoi, na temu Dan državnosti BiH, koji krase hodnike i prostorije u naše škole.

4. Retorički dan i bosanski kutak, u okviru kojeg je izložena i predstavljena Knjiga Domovine. Knjiga Domovine predstavlja knjigu ispisanu i ispunjenu dojmovima, utiscima i emocijama koje nas vežu za ovo parče posebne i naše zemlje.

5. Dan patriotizma, koji je obilježen na način da je učenicima kao i profesorima bilo omogućeno da budu odjeveni u skladu sa samim nazivom dana, noseći u sklopu svojih odjevnih kombinacija prigodne ukrase i motive u čast Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi učenici i učenice Medijske sekcije su pripremili i prigodan video prilog pripremljen tome u čast.

Našim roditeljima, poslovnim partnerima, učenicama i učenicima, dragim prijateljima naše ustanove kao i svim dobrim građanima i građankama Bosne i Hercegovine kolektiv Elči Ibrahim-pašine medrese od srca želi sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

EIPM/Agencija DAN