Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Dan općine Travnik – Još bolji i bogatiji

Od 15.do 30. marta, Travnik će ponovo u pravom svečarskom ambijentu okupiti brojne grupe i pojedince, predstavnike javnih preduzeća, udruženja i nevladinih organizacija, kako bi zajedno proslavili Dan općine Travnik.

Svoj doprinos daju i učenici i studenti, a s obzirom na to da su i najmlađi koji slave rođendan na 21.3. uključeni u ovu manifestaciju, s razlogom se može reći da će ovih petnaestak dana, svako na svoj način, i mladi i oni stariji, zapravo pokazati kako se voli svoj grad.

Upravo to i jeste cilj organizatora da se na temeljima bogate tradicije travničkog kraja, odgajaju nove generacije, njegujući poseban odnos prema sredini u kojoj žive.

Od 2012., pa do danas svake godine je veći interes i učesnika i publike, stoga raduje podatak da će, kako je danas rečeno na Press konferenciji, ovogodišnji program biti dodatno obogaćen.

Tradicionalno, tu je Svečana sjednica OV Travnik, prijem delegacija bratimljenih i prijateljskih gradova našeg grada, brojne izložbe, predstave, koncerti i sportski sadžaji.

U Klub neizlječivih Travničana i ove godine bit će upisani novi članovi, a bračni život u okrilju travničkog Starog grada ovog proljeća započet će pet parova.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!