BH Telecom
Dan općine Travnik: Na Dan općine Travnik rođene tri bebe
Dan općine Travnik: Na Dan općine Travnik rođene tri bebe
Aktuelno

Dan općine Travnik: Na Dan općine Travnik rođene tri bebe (FOTO)

U okviru značajne aktivnosti kojom se obilježava i ovogodišnja manifestacija Dan općine Travnik jeste i uručenje poklona majkama prvih beba rođenih na zvanični Dan općine, 21.marta u obje travničke bolnice.

U Hrvatskoj bolnici” Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila, na sam Dan općine nije rođena nijedna beba, a prvu bebu u JU Bolnica Travnik na Dan općine jučer je prirodnim putem rodila Lejla Kasumović iz Han Bile kod Travnika, zatim Seida Dreco iz Donjeg Vakufa i Šejla Arnautović-Čorbić iz Travnika na svijet su donijele po jedno muško novorođenče.

Kao i obično i ove godine među prvima, čestitke i prigodne poklone uručili su načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, sekretar Općine Travnik Aida Daul i pomoćnica načelnika Službe za Opću upravu i BIZ Mirjana Lovrinović.

Načelnik Općine Travnik kazao je da je darivanje majki i beba najljepši dio programa Dana općine Travnik, te da je svakako rađanje novog života lijepa i pozitivna poruka.

Dr. Fatima Ćurić- Ljevaković šefica Ginekološko-porođajnog odjela JU Bolnica Travnik je naglasila da su svi porođaji prošli bez problema, te istaknula da JU Bolnica Travnik forsira prirodan način porođaja.

U 2021. godini povećan je broj poroda u odnosu na prethodnu godinu za preko 100, a također od početka ove godine imamo određeno povećanje broja poroda“, kazala je Ljevaković naglašavajući da je od početka godine do danas rođeno ukupno 249 beba.