Transparency International
Danas završen "Kreativni raspust": Mladi Travničani pokazali veliki interes za radionice
Danas završen "Kreativni raspust": Mladi Travničani pokazali veliki interes za radionice - photo: Centar za kulturu općine Travnik
Kultura

Danas završen “Kreativni raspust”: Mladi Travničani pokazali veliki interes za radionice

Planet obuca

Danas 18.1.2019. godine u 13:00h na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik održana je prezentacija rada djece, mališana školskog uzrasta koji su učestvovali u radionicama projekta “Kreativni raspust” 2019.,

Viziju projekta kreativnog raspusta, aktivnosti i ideje planirane za djecu predstavio je direktor JU “Centar za kulturu općine Travnik”, gospodin Taik Ganić, dok je edukativnu platformu Edu.Kul.Centra , projektne ideje obrazložila gđa. Maja Đurić-Zahirović.

Kroz muziku, ples, film i glumu mališani su ispričali priču na temu: “Travnik, to je moj grad”, a realizatori ovog projekta su istinski uživali u njihovom kreativnom radu, idejama i naučenom u proteklom periodu.

Organizatori posebno zahvaljuju Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta vlade Srednjobosanskog kantona koji su pomogli ovaj projekat, kao i Općini Travnik.

Također, zahvaljuju se voditeljima radionica Đena Arifović, Oliver Jović, Orhan Ganibegović i Omer Langić, kao i načelniku općine Travnik, gospodinu Admiru Hadžiemriću koji je uručio certifikate polaznicima “Kreativnog raspusta”.

Platforma Edu.Kul.Centra, Centra za kulturu općine Travnik i u ovoj 2019. godini nastavlja sa kreativnim programima, projektima i edukacijama za djecu.

Centar za kulturu općine Travnik