dstore
Danom otvorenih vrata rodne kuće Ive Andrića započeli ovogodišnji "Andrićevi dani"
Danom otvorenih vrata rodne kuće Ive Andrića započeli ovogodišnji "Andrićevi dani" - photo: Zavičajni muzej Travnik (arhiv)
Kultura

Danom otvorenih vrata rodne kuće Ive Andrića započeli ovogodišnji “Andrićevi dani”

Planet obuca

Ove godine smo, za razliku od prethodnih, odlučili dodatno angažovati učenike u obilježavanje „Andrićevih dana“, iz razloga što je neophodno da se učenici još više upoznaju sa opusom i samim likom Ive Andrića.

Učenici osnovnih i srednjih škola će prisustvovati predstavama koje će se odigrati u Hrvatskom kazalištu Travnik i književnim večerima, a studenti će prisustvovati predavanjima eminentnih profesora na temu Ive Andrića” – izjavila je za Agenciju DAN Sanida Bjelopoljak, PR manifestacije Andrićevi dani 2018. godine.

Kako smo se uvjerili na licu mjesta, veliki broj učenika iskoristio je današnji dan otvorenih vrata Memorijalnog muzeja Rodna kuća Ive Andrića, gdje su posjetili stalnu postavku ove kulturne ustanove:.

Večeras u 18:45 sati, u Zavičajnom muzeju će se održati prikladna svečanost dodjele slike autora Ive Raiča Memorijalnom muzeju, a Travničani će nakon toga na istoj lokaciji moći posjetiti izložbu „Iz progonstva , nakon 100 godina…“.