BH Telecom
Aktuelno

Darko Tusun je ovogodišnji dobitnik najvažnije nagrade katoličkih školskih centara u BiH

Darko Tusun osvojio je nagradu “Petar Barbarić” koja je osnovana 2006. godine, on je šesnaesti dobitnik te treći dobitnik iz Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik.

Darko je tijekom četiri godine gimnazije sudjelovao na 33. literarna natjecanja na kojima je osvojio 12 nagrada. Sudjelovao je na nekoliko fotografskih te na nekoliko natjecanja iz prirodnih znanosti, matematike i fizike gdje je ostvario zapažene rezultate. Bio je uključen na nekoliko školskih sekcija, sudjelovao je na dvadesetak projekata i manifestacija. Najvažniju nagradu – priznanje, za svoj rad i trud dobio je u prosincu 2021. godine kada je proglašen za jednog od najboljih učenika Federacije BiH u kategoriji srednjoškolaca koje mu je dodijelilo nadležno ministarstvo.

Jučer je KŠC Travnik proslavljao svoj dan, dan rođenja časnog sluge Božjega Petra Barbarića.

Na svečanoj akademiji u 18:00h, kojoj je prethodila Sveta Misa, dodijeljena mu je plaketa s priznanjem. Darko je uputio prigodni govor u kojem je napomenuo važnost vrline odgovornosti, zahvalio se svim svojim profesorima, prijateljima i obitelji. Naposlijetku je iznio riječi ohrabrenja : ” Ne dajmo de shrvati ni nutarnjim ni vanjskim kušnjama, neka nas istina vodi, da imamo i hrabrosti i smjelosti kroz život kročiti, Bog na nas računa, ova zemlja na nas čeka!

Plaketu mu je dodijelio nadbiskup i metropolit vrhbosanski msgr. Tomo Vukšić te msgr. Ivica Božinović.

Travnicki.INFO