Aktuelno

Delegacija Udruženja „16.april“ Ahmići posjetila Premijera SBK Tahira Lendu

Danas je u Travniku, delegacija Udruženja „16.april“ Ahmići na čelu sa Predsjednikom Udruženja g-dinom Arminom Ahmićem, i ostalim članovima udruženja g-dinom Alemom Ahmićem, g-dinom Mahirom Husićem i g-dinom Hazrudinom Bilićem posjetila i održala radni sastanak sa Premijerom SBK g-dinom Tahirom Lendom.

 

Tema radnog sastanka je bila prezentacija prijedloga, ideja i smjernica za obilježavanje 30. godišnjice zločina HVO-a nad Bošnjačkim stanovništvom Ahmića, Donje Večeriske i drugih mjesta općine Vitez. Usaglašeni su stavovi i konkretni prijedlozi za definisanje radne verzije protokola za obilježavanje „16. arila“ 2023 godine, kako bi organizacija bila na izuzetno visokom nivou i profesionalnom sistemu odgovornosti.
Premijer SBK g-din Tahir Lendo je pohvalio rukovodstvo udruženja „16.april“ Ahmići na dosadašnjem trudu, radu, organizaciji vođenja i predstavljanja udruženja kroz kontinuirani rast i razvoj udruženja.
Ovim putem obavještavamo javnost da je Predsjednik Organizacionog Odbora za obilježavanje 30. godišnjice zločina HVO-a nad Bošnjačkim stanovništvom Ahmića, Donje Večeriske i drugih mjesta općine Vitez za 2023 godinu g-din Tahir Lendo.

U narednom periodu počinju intenzivnije pripreme za obilježavanje 30.godišnjice zločina HVO-a nad Bošnjačkim stanovništvom Ahmića, Donje Večeriske i drugih mjesta općine Vitez.

SBK/KSB