BH Telecom
Aktuelno

Dječak Denis iz Kanade upisao je travničku školu programiranja: Ostvaruje izvanredne rezultate i odlično je primljen (VIDEO)

Životna priča Denisa Gagnona iz Kanade veoma je interesantna. Naime, desetogodišnjak je sa svojim roditeljima doselio na ovo područje iz sjevernoameričkog kontinenta, te je integracija bila prepreka, s obzirom na to da govori samo tečni engleski jezik.

Ipak, svojevrsnu odskočnu dasku za izvanrednost koju pokazuje Denisovi roditelji pronašli su upisom u travničku školu programiranja i robotike ”Mali programer”. Već od prvog časa, a prema riječima osnivača škole Abdulaha Fajkića, Denis je pokazao impozantno razumijevanje i inteligenciju. Uz podršku ostatka grupe, ”Mali programer” napravio je ustupak te su dogovorili da se svi časovi implementiraju na engleskom jeziku, što nije bila ranija praksa.

Sada ova Scratch grupa napreduje velikom brzinom, a pored početnih programerskih koraka, veliki benefit je i usvajanje engleskog jezika. Dječaci Mak, Adi i Omer, kao i učitelji Abdulah i Adis u potpunosti su prihvatili novog kolegu iz Kanade, a Denis im povjerenje uzvraća prijateljstvom i izvanrednošću.

Travnicki.INFO