Aktuelno

Do sada najmasovnije dešavanje: U subotu na Travničkom korzu više od hiljadu mališana iz čitave BiH!

Peti po redu Kids Hack Day, koji organizuju Mali programer i Općina Travnik, biti će i najmasovniji, ali i po ponudi najbogatiji.

Naime, više od hiljadu mališana iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, plus veliki broj izlagača i bogat program garant su odlične zabave koja će poslati prelijepu sliku iz Travnika.

Četrdeset školskih ekipa iz BiH dobilo je dijelove robota, te zadatak da isti naprave i ukrase motivima mjesta iz kojeg dolaze, a zatim će na Travničkom korzu biti održana trka robota, a najbolji će biti bogato nagrađeni. Pored same utrke, bogat program očekuje sve prisutne i na štandovima, gdje će se predstaviti više od deset prestižnih kompanija sa STEM opremom, pa će tako svi zainteresirani imati priliku probati simulator vožnje, VR naočale, upoznati se sa najnovijim igračkama koje pospješuju motoričke vještine kod djece, a neizostavan će biti i LEGO, kao jedan od najpopularnijih dječijih brendova.

Kids Hack Day održat će se na Centralnom trgu i Travničkom korzu 15. juna, u subotu, s početkom u 11 sati. Planirano je da program bude završen do 18 sati.

Generalni sponzor KHD je Telemach, a projekt su podržali još i Vlada SBK i Ministarstvo obrazovanja, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, ambasada Velike Britanije, Turistička zajednica Općine Travnik, ASA Banka, Vlašić-gradnja, Klika i GS-TMT. Medijski partneri su RSG i Agencija DAN.

Travnicki.INFO