Još jednom droga u Mehuriću
Još jednom droga u Mehuriću
Aktuelno Crna Hronika

Droga na Komaru i Putićevu

U petak, 11.9.2020. godine, oko 19:50 sati, pored magistralnog puta M-5, u mjestu Komar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik izvršili su kontrolu i pregled osoba B.K. rođen 1996.godine iz Novog Travnika i A.P. rođen 1999. rođen iz Travnika, koji su zatečeni u parkiranom vozilu marke Volvo.

Tom prilikom u vozilu je pronađena 1 pvc vrećica bijele praškaste materije, pored koje je pronađena staklena površina na kojoj se, također nalazila bijela praškasta materije spremna za konzumaciju. U vozilu je pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U nedjelju, 13.9.2020. godine, oko 17:20 sati, u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik izvršena je kontrola i pregled osobe I.L., rođen 1991. godine iz Travnika.

Prilikom pregleda kod istog je pronađena 1 pvc folija sa sadržajem  materije za koju se sumnja da je opojna droga ecstasy.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

MUP SBK/KSB Travnik / Agencija DAN