Aktuelno

Fenomenalne vijesti iz Venecije: Ali Arnautović bronzani u Svjetskoj ligi mladih! (FOTO)

Vrhunski rezultat donio je Ali Arnautović u svoj grad osvojivši bronzanu medalju sinoć u Veneciji u sklopu Svjetske lige mladih.

Učešće čak 58 država i 2556 takmičara na najvećoj svjetskoj smotri karatea. U Alijevoj kategoriji (kadeti -57 kg) se prijavilo nevjerovatnih 96 takmičara!

Nakon pobjede nad Rumunom (Ghimpu David-Vasile) od 6:2 i Italijanom (Zanni Federico) od 9:1, uslijedio je , na sudijsku sramotu, poraz od Califano Emanuelea, inače branioca titule i bronzanog sa evropskog prvenstva, koga je samo očigledna sudijska nepravda spasila od Alijevih naleta, rezultatom 3:4.

Kasno uveče (oko 21:30 h) uslijedile su repasažne borbe i Ali je furiozno startao pobijedivši Giovanni Carrionea (Italija) sa 8:0, Škota Mcclymont Finlay sa 9:1, Nijemca Voigt Tillmana sa 2:0, te u direktnoj borbi za bronzu nije dozvolio jos jednom domaćinu (De Stefano Emanuele) da bude ispred njega te je slavio sa 7:4!

Kako se u sklopu Svjetske lige mladih odrzava i Kup za mlađe seniore, naš as Salih Halilović je u konkurenciji od 22 takmičara takođe osvojio bronzanu medalju i to svojim prepoznatljivim stilom čime je pobrao simpatije probirljive italijanske publike.

Boje Travnika su branili još i Enis Mehić, Kenan Šiljak, Bekir Grabus, Sara Hodžić, Adna Zukić i Kerim Jašarević.

Sutra nas očekuje nastup Lejle Šiljak u kategoriji U14 borbe -42 kg

Travnicki.info