BH Telecom
Aktuelno

Filmske scene u Travniku: Zaustavljeno vozilo s blinkerima, vlasnik imao međunarodnu policijsku iskaznicu – našli mu kilogram speeda

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dana 26.05.2024.godine oko 20,00 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU i PS Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su realizovali još jednu akciju.

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, kojom prilikom je u ulici Šehida, općina Travnik, izvršeno zaustavljanje i pretres putničkog motornog vozila marke Touareg, kao i vozača A.F. rođen 1989.godine, suvozača A.Č. rođen 1989.godine i putnika u vozilu S.V. rođen 1985.godine, svi iz Sarajeva. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1 kg bijele praškaste materije upakovane u pvc foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija – “blinkeri”, sredstvo za vezivanje – “lisice”, crna potkapa – “fantomka” i jedan taktički prsluk.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Lažno predstavljanje.”

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!