BH Telecom
Aktuelno

Fojnica, Travnik i Kiseljak: Policija realizovala četiri akcije u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga

U nastavku borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga policijski službenici Uprave poliicije MUP-a SBK/KSB su tokom protekla 4 dana uspješno realizovali još četiri akcije.

 

Naime, dana 21.10.2022.godine oko 19,00 sati u ulici Husnije ef. Numanagića, općina Fojnica, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe I.Č rođen 2001.godine iz Fojnice. Tom prilikom isti je od sebe odbacio jedan zamotuljak sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga.

 

Istog dana, oko 22,20 sati u ulici Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe N.A. rođen 1992.godine, koji je zatečen u ugostiteljskom objektu. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna speed.

 

Uspješna akcija je izvedena i na području Kiseljaka, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak u mjestu Bijele Vode izvršili kontrolu i pregled osobe E.S. rođen 1999.godine iz Visokog. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna speed.

 

Također, dana 24.10.2022.godine oko 11,40 sati u ulici Šehida, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osoba S.Š. rođen 1975.godine i M.G. rođen 1968.godine, obojica iz Travnika. Tom prilikom kod S.Š. je pronađena određena količina zeljaste materije materije za koju se sumnja da je opojna cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!