HH Auto Travnik
BiH

FOTO: Čavara posjetio općinu Busovača i bolnicu u Novoj Biloj

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je danas, zajedno s federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem, općinu Busovača gdje se sastao s načelnikom općine Asimom Mekićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Josipom Mravkom, direktorom Srednje škole Stipom Krištom, te ostalim saradnicima.

Ovom je prilikom potpisan sporazum kojim se općini Busovača dodjeljuju sredstva u iznosu od 50.000 maraka za obnovu stare dotrajale stolarije na zgradi Srednje škole. Vrijednost projekta je 90.000 maraka, saopšteno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Načelnik Mekić upoznao je predsjednika Federacije i ministra Martića s trenutnim stanjem i realizacijom započetih projekata u toj općini te zahvalio na dosadašnjoj pomoći kojom je u Bosovači realizovano više projekata.

Predsjednik Federacije BiH posjetio je danas, zajedno s ministrom Martićem, i bolnicu Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, kojoj je tom prilikom dodijeljeno 50.000 maraka za zamjenu dotrajale stolarije.

Čavara i Martić obišli su gradilište šeste lamele te bolnice i razgovarali s primarijusom dr. Velimirom Valjanom, koji ih je upoznao s trenutnim funkcionisanjem bolnice i tokom izgradnje, te im se zahvalio na dosadašnjoj pomoći u realizaciji završne faze projekta energetske učinkovitosti te bolnice.

Posebno je istakao značaj pomoći za poboljšanje uslova pacijenata bolnice u Novoj Biloj koja je dodijeljena prethodnih godina.

FENA/Agencija DAN