BH Telecom
FOTO: Ceste i saobraćaj sinoć odnijeli mladi život djevojke iz Travnika
photo: Agencija DAN
Crna Hronika

FOTO: Ceste i saobraćaj sinoć odnijeli mladi život djevojke iz Travnika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona jutros je objavilo zvanično saopštenje u kojem se navodi:

U četvrtak, 22.03.2018. godine, oko 19:25 sati, na magistralnom putu M-5 u mjestu Nova Bila, općina Travnik, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

1.  Autobus „Volvo“, registarskih oznaka J83-T-511, kojim je upravljao S.H. rođen 1966. godine iz Breze,

2. Vozilo „Škoda Fabija“, registarskih oznaka T69-A-124, kojim je upravljala M.L-J. rođena 1996. godine iz Travnika.

Odmah po prijavi nezgode na lice mjesta izašla je policijska patrola Policijske stanice Travnik, pripadnici Vatrogasne jedinice Travnik i dežurna doktorica Doma zdravlja Travnik, koja je  tom prilikom konstatovala smrt vozačice vozila marke „Škoda Fabia“.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik.

MUP SBK/KSB

Nažalost, i nakon ove tragedije svjedoci smo sve izraženijoj sklonosti građana da čak i prije početka zvanične istrage na socijalnim mrežama optužuju ovog ili onog, a tome trendu se priklanjaju i pojedini mediji, vjerovatno s ciljem senzacionalističkog izvještavanja.

Još jedan mladi život je izgubljen, još jedna porodica je zavijena u crno.

Koristimo se prilikom da porodici i prijateljima poginule uputimo izraze najiskrenijeg saučešća, a na sve naše posjetioce, koji su na bilo koji način učesnici u saobraćaju, apelujemo da povedu računa o svome i ponašanju drugih (barem onih kojima možemo sugerisati da voze opreznije) na cestama.

Agencija DAN