FOTO: Karate klub Vezir organizovao promociju karatea i predavanje
FOTO: Karate klub Vezir organizovao promociju karatea i predavanje - photo: Organizacioni odbor manifestacije "Dan općine Travnik"
Sport

FOTO: Karate klub Vezir organizovao promociju karatea i predavanje

Planet obuca

U sklopu manifestacije “Dan općine Travnik”, a organizaciji Karate kluba “Vezir”, sinoć je u sali Osnovne škole Kalibunar održana prezentacija karatea i predavanje na temu roditelji i dijete u sportu.

Karate klub „Vezir” iznjedrio je dosad 15 reprezentativaca BiH, najboljih sportskih ambasadora svoje zemlje. Okitili su se sa čak 18 državnih medalja, četiri balkanske i tri medalje sa EUROKUP-a koji se održao u Austriji, a također se mogu pohvaliti i sa preko 1.200 medalja na brojnim različitim takmičenjima. Ovaj klub osnovali su aktuelni predsjednik kluba Arnes Selman, potpredsjednik Fikret Heldić i Armin Kovač, 06. oktobra, 2014. godine pod sloganom “JEDNO DIJETE U SALI JE JEDNO MANJE NA ULICI“, a da su u tome i uspjeli pokazuje činjenica da danas u klubu treniraju najbolji sportisti kantona i grada Travnika.

Trenutno, klub broji preko 100 polaznika, sa kojima se trenira na nekoliko područja u Travniku, a ogromna želja i istrajnost u proteklom periodu djelovanja i treniranja rezultiralli su brojnim uspješnim rezultatima, medaljama i nagradama.

Organizacioni odbor manifestacije “Dan općine Travnik” zahvalio je Karate klubu “Vezir” na učešću i doprinosu u obilježavanju ove manifestacije.

Organizacioni odbor manifestacije / Agencija DAN