BH Telecom
Aktuelno

FOTO: Na Sveučilištu VITEZ u Travniku održano kantonalno Karl Popper debatno natjecanje srednjoškolaca

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava danas je na Sveučilištu/Univerzitetu Vitez u Travniku održano kantonalno Karl Popper debatno natjecanje srednjoškolaca.

„Danas je sve manje natjecanja u kojima mladi ljudi mogu razvijati svoj natjecateljski duh. Školovanje je formalni dio, a ovakva natjecanja predstavljaju posebnu vrijednost i daju smisao onome što će vas sutra činiti prepoznatljivima. Važno je natjecati se. Lijepo je pobjeđivati, ali treba znati i izgubiti. Također, važno je znati i slušati. Upravo promovirajući vrijednosti koje će vas sutra, kada budete zreli ljudi, činiti prepoznatljivima, Sveučilište „VITEZ“ pokazuje svoju društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj djeluje“, poručio je izvršni direktor Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ Zdenko Vukić uoči natjecanja srednjoškolaca u Karl Popper debati, organiziranoj na Sveučilištu „VITEZ“ u Travniku, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Srednjoškolcima i njihovim mentorima uspješno natjecanje poželio i pomoćnik ministrice obrazovanja SBK/KSB, Zoran Matošević, ističući kako su kroz nastavni program učenici upoznati s ljudskim pravima i slobodama te kako upravo sudjelovanjem u ovakvim debatama popravljaju i nastavni proces ali i poboljšavaju kvalitetu stečenih znanja iz te oblasti.

O poštivanju ljudskih prava u BiH-trenutnom stanju i izazovima- govorila je ombudsmen za ljudska prava u BiH Nives Jukić, a zatim se obratila i direktorica Centra za kulturu dijaloga u BiH, Sanja Vlaisavljević, govoreći o značaju i ulozi Centra za kulturu dijaloga na razvoj debate i kritičkog promišljanja mladih u BiH.

Karl Popper debatno natjecanje, u organizaciji Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta „VITEZ“, a uz podršku Ministarstva obrazovanja SBK/KSB, Institucije ombudsmena za ljudska prava i Centra za kulturu dijaloga u BiH, u kojem sudjeluju srednjoškolci iz Travnika, Novog Travnika, Nove Bile, Kiseljaka, Fojnice i Bugojna počelo je u 13 sati i trajalo je do 18:30, kada je uslijedilo proglašenje najbolje ekipe i uručivanje vrijednih nagrada najuspješnijima.

Travnicki.INFO/Sveučilište/Univerzitet Vitez

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!