FOTO: Nova oprema za stomatološku službu Doma zdravlja Travnik
FOTO: Nova oprema za stomatološku službu Doma zdravlja Travnik
Aktuelno

FOTO: Nova oprema za stomatološku službu Doma zdravlja Travnik

Stomatološka služba Doma zdravlja Travnik od danas je bogatija za dvije stomatološke stolice čime se ostvaruje nastojanje menadžmenta ove zdravstvene ustanove da poboljša uvjete rada, a na taj način i uslugu koju pruža.

Širok obim posla, veliki broj pacijenata i nastojanje da se kroz rad na terenu unaprijedi oralno zdravlje u kratkom bi bio pregled onoga što ova služba svakodnevno radi. Stoga, svaki oblik ulaganja u edukaciju ali i nabavku opreme, višestruko se vrati kroz zadovoljstvo samih pacijentata. Uposleni su oni, koji u svakodnevnom kontaktu sa krajnjim korisnicima usluga, znaju za vrijednost nabavke opreme, a jedan od njih je i dr. Ahmed Tafi.

¨S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo ovih dana dobili dvije nove stomatološke stolice koje prate najnovije trendove u stomatologiji i vjerujem da menadžmentu nije bilo lako naći sredstva¨, navodi dr. Tafi, koji uz riječi zahvalnosti izražava zadovoljstvo radi onoga što slijedi. ¨Uz nove stomatološke stolice ćemo proširiti uslugu, posebno na polju protetike i smanjiti liste čekanja i naručivanja. Zdravi zubi više neće biti privilegija pojedinaca jer su naše usluge dostupne svakom stanovniku općine¨, navodi dr Tafi.

Osnovna misija je očuvanje i poboljšanje oralnog zdravlja a za to su potrebni određeni preduvjeti.

¨Postavljeni cilj postižemo kontinuiranom edukacijom zaposlenih, uvođenjem novih tehnologija, unapređenjem komunikacije, uređenjem radnog prostora, kontrolom i osiguranjem uslova za siguran rad. Ono čime se ponosimo, jesu dugogodišnje iskustvo iza nas i veliki broj zadovoljnih pacijenata, navodi dr. Ahmed Tafi.

Agencija DAN