BH Telecom
FOTO: Osamdeseti rođendan uz kvalitetnu njegu i svoje najmilije
photo: Agencija DAN
Aktuelno

FOTO: Osamdeseti rođendan uz kvalitetnu njegu i svoje najmilije

Poodmakle godine ne umanjuju radost proslave rođendana. Upravo na sve doživljeno, vrijednosti svakog novog postaje veće ako se provodi u krugu svojih najmilijih.

Zarfa Hodžić, rođena Travničanka u životu pamti i dobre a nažalost i tragične situacije, no vedri duh nije je napustio. Narušenog zdravlja, još uvijek zna za humor ali i radost koju joj pričinjava njena porodica.

Već pune dvije godine smještena je u Našem domu u Travniku, gdje je dobila adekvatnu njegu, što uz česte posjete najužih članova porodice omogućilo da se prevaziđu i ozbiljni zdravstveni problemi.

Ta ljubav kćerki i unučadi, te toplina osoblja doma, ubrzali su, u jednom periodu, vrlo neizvjestan oporavak.

Na sreću, gospođa Zarfa u dobroj se mjeri oporavila i danas na svečan način proslavila još jedan rođendan.

Ovaj 80. dočekala je uz suze radosnice, uz svoje najbliže i tortu, prisjećajući se nekih detalja od kojih je satkan život, a uvijek, kao svevremenska vrijednost stoji porodica, uz čiju pomoć je smještena u ustanovu o čijim uslugama imaju samo riječi hvale.

Sve ono što bi u kućnim uvjetima bilo teško ostvarivo u Našem domu u potpunosti je prilagođeno osobama treće životne dobi. Kvalitet te usluge upotpunjen je prošlogodišnjim renoviranjem, ugradnjom lifta i mnogih drugih sadržaja.

Stoga, gospođa Hodžić, osjeća zadovoljstvo što ima priliku u svom rodnom gradu da uziva sve prednosti smještaja u ovakvom domu. To ostavlja prostor i srodnicima da umjesto brige o čisto tehničkim stvarima, traženju medicinske pomoći i adekvatne njege, vrijeme provedeno sa majkom u potpunosti posvete emocijama, razgovoru i njenim ličnim potrebama, koje bi u drugim prilikama zasigurno bile zanemarene.

Njihova je radost vidljiva jer su na ovakav način proveli još jedan rođendan sa svojom majkom, pokazujući joj ljubav, zahvalnost i pažnju. Sve to jednako je neophodno kao hrana i lijek, za sve ljude treće životne dobi, time se “hrane” i od toga “žive”.

Naše je zadovoljstvo što smo imali priliku svjedočiti da gospođa Zarfa Hodžić sve to ima, i ta spoznaja daje nadu da će još mnoge rođendane provesti uz nešto starije potomke i neku novu tortu, a uz našu želju, da svaki novi bude obilježen zdravljem i sretnim trenucima.

Agencija DAN