FOTO: Sve je spremno za izbor najboljih sportista SBK/KSB za 2018. godinu
FOTO: Sve je spremno za izbor najboljih sportista SBK/KSB za 2018. godinu - photo: Sportski savez SBK/KSB
Sport

FOTO: Sve je spremno za izbor najboljih sportista SBK/KSB za 2018. godinu

U Gornjem Vakufu-Uskoplju održana je 2. sjednica Organizacinog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” kojom je presjedavala ministrica Katica Čerkez u svojstvu presjedavajuće Organizacionog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” i koja je pozdravila priusutne, te istaknula da će u Budžetu za 2019. godinu  SBK/KSB grant sporta će iznositi 810.000,00 KM i da se ovo povećanje se odnosi na poboljšanje sportske infrstrukture na SBK/KSB.

Pozivam sve sportske klubove da apliciraju na Javni poziv i na taj način će  stvoriti što bolje uslove za razvoj sporta na našem Kantonu“-kazala je Katica Čerkez u svome obraćanju prisutnim članovima Organizacionog odbora kojeg sačinjavaju istaknuti sportski radnici i načelnici općina SBK/KSB.

Potpredsjednik Organizacionog odbora i načelnik Općine Gorni Vakuf-Uskoplje, Sead Čaušević rekao je da su kao domaćini ove Manifestacije učinili sve za što bolju organizaciju i da će Općina Gornji Vakuf-Uskoplje kao i prije osam godina zasigurno biti dobar doomaćin najboljim sportistima i ekipa Kantona.

U ime Sportskog saveza SBK/KSB obratio se predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i iskazao zahvalnost pokrovitelju manifestacije, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, domaćinu – Općini Gornji vakuf-Uskoplje i svim sponzorima posebno generalnom sponzoru “Hassky sport” d.o.o. Nº1 – Brand koji osvaja.

Organizacioni odbor podržao je jednoglasno odluke Ocjenjivačkog žirija koje je saopštio predsjednik Branko Pilić, a nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima bit će uručene na svečanosti koja će se održati 22.02.2019. godine u JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu Općine Gornji Vakuf-Uskoplje”  sa početkom u 18:30 sati uz prigodan muzički program u kojem učestvuju BZ “Preporod”, HKD “Napredak”, Valentina Vavra i Vedran Marčeta i Klub mažoretkinja “Uskopljanke” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nakon sjednice Organizacionog odbora upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o generalnom sponzorstvu manifestacije “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” između Sportskog saveza SBK/KSB i “Hassky sport” d.o.o. Nº1 – Brand koji osvaja. U ime Sportskog saveza SBK/KSB ugovor je potpisao predsjednik Mirsad Ibrišimbegović, dok u ime “Hassky sport ” d.o.o., Nº1 Brand koji osvaja ugovor potpisao direktor Edin Goran.

Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2018. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB.

Generalni sponzor je ” Hassky sport” d.o.o. Nº1 Brand koji osvaja, zlatni sponzor je Općina Gprnji Vakuf-Uskoplje, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf-Uskoplje, a bronzani Tiskara Humac, Gornji Vakuf-Uskoplje,  BSI Jajce, KSC  Bugojno, JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Sportski savez SBK/KSB / Agencija DAN