dstore
FOTO: Travnička porodica osigurala vrijednu opremu našim vatrogascima
Aktuelno

FOTO: Travnička porodica osigurala vrijednu opremu našim vatrogascima

Planet obuca

Nekada smo imali brojne primjere podrške naših ljudi koji su u potrazi za bolje plaćenim poslom i uslovima života otišli iz Bosne i Hercegovine, zaposlili se, ali nastavljali podržavati svoj kraj i njegove ljude. Nažalost, sada je toga sve manje, a razloge svi znamo.

Među rijetkim pojedincima koji još uvijek i na djelu pružaju podršku Travniku, bez obzira da li se radi o sportskim događajima ili kroz osiguranje donacija, svakako je porodica Đelilbašić, a njihova posljednja donacija izuzetno vrijedne (i neophodne) specijalne zaštitne opreme Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik samo je jedan od razloga što ih želimo istaknuti.

Fikret Đelilbašić i njegova porodica su krajem prošlog mjeseca u Travnik prikupili i o vlastitom trošku dopremili vatrogasne kacige, specijalne jakne, hlače, rukavice i druge predmete koji su donirani TVJ Travnik. Kako saznajemo, inicijativu Đelilbašića i iskrenu želju da pomognu travničkim vatrogascima prepoznao je švicarac Roland Lustenberger, rukovodilac vatrogasne jedinice Wolhusen u Luzernu, kojem je ovih dana i uručena zahvalnica TVJ Travnik.

Prema Fikretovim riječima, postoji mogućnost da se doniranje vatrogasne opreme nastavi i u budućnosti.

Đelilbašići ne misle prestati sa ovakvim i sličnim aktivnostima, a svima nama ostaje jedino da njima i vatrogascima iz “Feuerwehr Wolhusen” uputimo riječi iskrene zahvale.

Agencija DAN