Transparency International
FOTO: Travnički Centar za edukaciju mladih obilježio 20 godina postojanja i rada
FOTO: Travnički Centar za edukaciju mladih obilježio 20 godina postojanja i rada - photo: CEM Travnik
Aktuelno

FOTO: Travnički Centar za edukaciju mladih obilježio 20 godina postojanja i rada

Planet obuca

U prostorijama društvenog centra za djecu i mlade “Druga kuća”, sa partnerima, saradnicima, volonterima i prijateljima, obilježen je dvadeseti rođendan Centra za edukaciju mladih Travnik.

Iza nas je dvadeset godina uspješnog rada na stvaranju zdravog i sigurnog okruženja za djecu i mlade, okruženja u kojem imaju priliku izgrađivati svoju ličnost, biti prihvaćeni i poštovani i dostići svoj puni potencijal. Danas, s ponosom možemo reći da smo u tome uspjeli, jer mladi u našem gradu imaju prostor koji zaslužuju i programe koji su zasnovani na njihovim stvarnim potrebama i interesovanjima. Od organizacije koja je na početku bila lokalno orijentisana, postali smo jedna od najaktivnih organizacija koja se bavi mladima u Bosni i Hercegovini.” – navode iz CEM-a.

Iza njih je više od 250 uspješno realizovanih programa, više od 30.000 mladih koji su u njima učestvovali, kao i 2.000 registrovanih članova koji su značajan dio historije ove organizacije.

Na svečanosti su se zahvalili i svim svojim partnerima i saradnicima, koji su cijenili i prepoznali vrijednost njihovog rada, te im bili vjetar u leđa i vjerovali da mogu donijeti promjene ovom društvu.

Prigodne zahvalnice za radu i implementaciji razvojnih programa za mlade, kao i jačanju ove organizacije, uručili su švedskoj organizaciji IOGT-NTO, našem najznačajnijem partneru, zatim međunarodnoj mreži IOGT International, Općini Travnik, kao i osobi koja je dovela omladinski rad u Travnik i postavila temelje CEM-a Karolini Vrethem.

Naš prioritet svih ovih godina bili su mladi, oni su bili naša vodilja, a to će svakako ostati i u budućnosti.” – poručuju iz travničkog Centra za edukaciju mladih.

CEM Travnik / Agencija DAN