BH Telecom
FOTO: Travnički GSS organizovao predavanje o psihološkoj pomoći spasiocima
photo: Agencija DAN
Aktuelno

FOTO: Travnički GSS organizovao predavanje o psihološkoj pomoći spasiocima

U ponedjeljak je u Travniku, u organizaciji Gorske službe spasavanja, Stanica Travnik, održano predavanje na temu “Pružanje psihološke pomoći spasiocima”.

Načelnik GSS Travnik, Amer Mušić, naglasio je važnost jednog ovakvog predavanja, posebno kada se ima u vidu izloženost spasilaca ekstremnim fizičkim, ali svakako i psihološkim naporima da spasu nečiji život. “Ovo je predavanje na temu koja će svima nama jako koristiti u budućem radu” – naglasio je Mušić.

Predavač je bio Žarko Trušnovec, psiholog, višestruko nagrađivani spasilac i načelnik GSS-a Tolmin (Slovenija), čovjek koji je direktno učestvovao u više od 750 spasilačkih akcija, definitivno osoba koja izuzetno poznaje ovu tematiku.

Upravo je to bio razlog da na predavanje u Travniku stignu članovi GSS-a i spasilačkih timova Civilne zaštite iz Bihaća, Busovače, Zenice, Novog Travnika, Bugojna i Gornjeg Vakufa, što je značajno nadmašilo očekivanja organizatora, ali naši GSS-ovci ne bi bili oni pravi da i na ovakav odziv nisu odgovorili adekvatno i ugostili sve koji su stigli.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!